Tegelen, Nederland, en Stahlhofen am Wiesensee, Duitsland – 12 januari 2015.

MGG Holding maakt bekend dat het 100% van de aandelen van Metallguss Schiefelbusch GmbH in Duitsland heeft overgenomen. Zowel MGG, via dochtermaatschappij MGG Netherlands BV als ook Schiefelbusch zijn actief op het gebied van aluminium zandgieten.

Met de acquisitie ontstaat een groep van bedrijven met een gezamenlijke omzet van ca. 100 miljoen Euro en een personeelsbestand van meer dan 700 medewerkers in Nederland en Duitsland.

Bart‐Jan van den Boogaart, CEO van MGG Holding licht toe: „beide bedrijven passen perfect samen. De klantenbasis is nagenoeg volledig complementair, ze vullen elkaar aan in de propositie naar onze klanten. Zowel grote series met een hoge complexiteit, maar ook grote delen in kleine series kunnen we nu competitief aanbieden. MGG en Schiefelbusch kenmerken zich beide door een hele hoge ‘customer focus’ en een voortdurende wil om te verbeteren en verder te innoveren.“

Vertrekkend eigenaar Willi Schiefelbusch en managing director Udo Knafla, de nieuwe voorman bij Schiefelbusch: „met MGG hebben we de ideale strategische partner. Deze overname zal ons in staat stellen om verder te groeien, onze sterke marktpositie uit te breiden en het volle potentieel te benutten, zowel commercieel alsmede technologisch.“

MGG is een toonaangevende leverancier van aluminium zandgietproducten met het hoofdkantoor in Tegelen. In Tegelen bezit MGG één van Europa's grootste aluminium zandgietfaciliteiten en in Nieuw Bergen een toonaangevende metaalbewerkingsfabriek met meer dan 40 CNC gestuurde centra. MGG's klantenbestand is vooral actief in de truck industrie, luxe personenauto's, verwarmingsindustrie, bouw en de landbouw.

www.mgg.com

Metalguss Schiefelbusch is een toonaangevende leverancier van aluminium zandgietproducten met haar hoofdkantoor in Stahlhofen am Wiesensee, Duitsland. In Stahlhofen wordt geproduceerd met geautomatiseerde productielijnen, terwijl in Buchholz‐Mendt een zeer efficiënte handvormerij wordt gerund. De belangrijkste klanten van Schiefelbusch zijn actief in de truck, grafische industrie, motorfietsen, robotica, bouw en industrie.

www.schiefelbusch.de